1.nap
2018-08-17
2.nap
2018-08-18
3.nap
2018-08-19
10:00 - 13:00
Létezik-e az „Igazi”?

A programon 10 fő vehet részt!

Kreatív önismereti foglalkozás művészetterápia keretében

„Az “Igazit” keresed?

Én is azt kerestem sokáig,

s mikor megtaláltam, rájöttem, hogy hiba volt…

Most már az “Igazat” keresem…” /Wass Albert/

 

Sokakat foglalkoztat a „Nagy Ő, az „Igazi” kérdése. Vajon létezik-e igaz szerelem? Létezik-e a „Nagy Ő”? Létezik-e a herceg fehér lovon? Létezik-e az az aranyhajú királylány, akiért megéri megküzdeni a hétfejű sárkánnyal? Talán. Igen. Nem. Kizárt. Vagy esetleg mégis?

A mesékben útjára indul a főhős, és hosszú utat jár be, különböző próbatételeket áll ki, hogy

elnyerje méltó jutalmát, és feleségül vegye szíve választottját. Most mi is elindulunk a saját

mesebeli utunkon, ahol beszélgetünk a szeretetről, szerelemről, párkapcsolati mintáinkról,

az „Igaziról”, az „Igazról”, majd segítségül hívjuk a művészetterápia eszköztárát is, és papírra vetjük az olykor még szavakban is nehezen megfogalmazható érzéseinket, gondolatainkat a felmerülő témák kapcsán.

Együtt könnyebb! Csatlakozz és tapasztald meg a közösség erejét, ahol szabadon megélheted önmagad.

A foglalkozásokon való részvétel rajztudást, művészeti előképzettséget nem igényel!

 

Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhettek. Kérünk, csak akkor jelentkezz, ha tényleg ott leszel! Köszönjük!

12:00 - 17:30
Újraélesztés

Az EÜ szakággal kipróbálhatjátok hogyan kell(ene) újraéleszteni.
A programra a helyszínen tudtok kiscsoportokba feliratkozni.

12:00 - 17:00
HuMuSz

A HuMuSz munkatársai a fesztivál egész ideje alatt lent lesznek.

Az idei fesztiválon nagy hangsúlyt fektetünk a szemléletformálásra is. Cserkészként fokozottan is felelősek vagyunk a környezetünkért, éppen ezért szerettünk volna olyan programokkal is készülni Nektek, amivel közelebb kerülhettek a tudatos környezetvédelemhez.

A Zöldövezet biztosítja nekünk végig a fesztiválon termelt hulladék környezetbarát kezelését. Van már tapasztalatuk fesztivál-zöldítésben, hiszen kinn voltak a Szigeten is! Ezúton is köszönjük nekik!

Gyertek, dolgozzunk együtt egy jobb világért! 😉

A HuMuSz honlapja itt érhető el.

12:00 - 17:00
Pucolj ki! – szabadulószoba

Péntek, szombat, vasárnap

A helyszínen fel kell iratkozni a különböző időpontokra!

Jól sikerült a tegnapi házibuli, de vajon hová lett a kulcs? A szobában kell lennie, de hogy megtaláld, a káoszon úrrá kell lenni. A barátaiddal 50 percetek van kipucolni. Kipucolni a lakást. ÉS kipucolni a lakásból. Tegyetek mindent a megfelelő helyre, és egyúttal találjátok meg a kivezető ajtó kulcsát. Ha sikerül, közben még tanulhattok is a szelektív hulladékgyűjtésről és az újrahasznosításról.

A HuMuSz Szövetség egy izgalmas szabadulószobát állít majd fel a Scoutlanden, amin akár őrsileg is részt vehettek, vagy a fesztiválon megismert új barátokkal is jelentkezhettek ide.

(Forrás)

12:00 - 13:30
Hulladékmentes életmód

Egy elgondolkodtató beszélgetés a környezettudatosság jegyében Kump Edinával a hulladékmentes életmódról.

Előkerülő témák:
– szakmai gyorstalpaló és a globális hulladék helyzet
– lokális hulladék helyzet, amiből már el tudunk indulni a ,,mi lehet a megoldás” irányába
– konkrét gyakorlati megoldások
– hogyan tovább iránymutatás

A Scoutlandig nézzétek meg motiváló beszédét:

13:00 - 20:00
Obskurus

Szeretnél részese lenni egy nagyszabású üldözéses játéknak?

Azt hiszed, nem tudnak elkapni, ha bárhova mehetsz?
Az Obskurus egy okostelefonnal játszható, élő szereplős játék, melyben kétféle szerepet kaphat egy csapat.
Üldözőként csupán homályos információk állnak rendelkezésre a többi csapat hollétéről, a menekülők viszont teljesen magukra vannak utalva.
A hajsza közben váratlan feladatok bukkannak elő, majd ha sikerül elkapni valamelyik csapatot, szerepcsere történik, azaz vár rátok az izgalommal teli szökés, melynek minden perce aranyat ér!

Gyertek, és próbáljátok ki a játékot a Scoutlanden! 😉

A program előzetes regisztrációhoz lesz kötve!

14:00 - 00:00
Jam színpad

Napközben

Szereted a jó zenét? Netán te magad is jó zenét játszol? Érzel magadban annyi bátorságot, hogy ezt megmutasd a világnak is?

Akkor a Scoutland jam színpadot neked találták ki! Ha szeretnél a délutáni pihi alatt egy kis jó hangulatot teremteni a megfáradt fesztiválozóknak a chill zone-ban, gyere és játssz a jam sarokban! Egy szál gitárral, bandástul, énekelve vagy füttyszóval, ahogy tetszik!
Ehhez nem kell mást tenned, csak jelentkezz az info@scoutland.hu emailcímen! Írd meg Nekünk pár sorban, miért szeretsz zenélni és milyen típusú zenét hoznál, valamint csatolj egy fotót vagy kis bemutatkozó videót magadról/ zenekarodról. Értékeljük a kreativitást, úgyhogy nem kell visszafogni magatokat ilyen téren! 😉
Pár napon belül felvesszük veletek a kapcsolatot, és írunk a részletekről!

14:00
Beszélgetés Böjte Csaba atyával

Jelenléte üdítő, szavai elgondolkodtatóak és sokszor reménykeltőek, és egy igazi székely módjára mindig van egy jó, tanulságos, olykor megható története.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása. Jelenleg 2500 nyomorgó gyermekről gondoskodik intézményeiben és további százakról nevelőszülői rendszerben.

Igazán megtisztelő, hogy ellátogat hozzánk is.

(Fotó: Képmás)

16:30 - 18:00
Aztán, tudod-e merre tartasz?

Fedezd fel az életcélod!

Egy becslés szerint a magyar emberek kb. 80-90 %-a nem szereti, amit csinál, nem érzi, hogy a helyén lenne, a saját útját járná. 🙁 Valójában nem is tudja mi az útja. Vajon mért van ez? És mit tud az a 10%, aki élvezi, amit csinál, saját rendeltetése szerint él, örömét leli ebben és adott esetben még jól is keres vele?
Mondd, Te a helyeden vagy? Tudod merre tartasz? Tudod, miben vagy igazán jó? Felfedezted már a küldetésed? Egyáltalán feltetted már azt a kérdést, hogy ,,mi végre is vagyok én e világon””?

Izgalmas és szemléletes gondolatébresztésen vehetsz részt Dr. Magyar Lóránttal, aki beszédével a fentebb említett kérdésekhez hivatott közelebb vinni, saját csodánkat és eredeti ragyogásunkat, egyedülálló életutunkat fölfedezni.

Kit ne érdekelne ez a téma fiatalként? 🙂

,,A két legfontosabb nap az életedben az, amikor megszületsz, és az, amikor megtudod, miért.”” (Mark Twain)”

18:00
Kristály Márton bűvész show

A valóság sokkal izgalmasabb annál, mint amilyennek látszik. De ahhoz, hogy megmutassuk rejtett csodáit, szükségünk van némi varázslatra. Valamire, amit egy bűvész tud előhívni. Egy bűvész, aki ott áll az elképzelhető és elképzelhetetlen, a megvalósítható és megvalósíthatatlan, a valóság és csoda határán. Akinek a kezében a cilinder más világok közti átjáróvá válik, és aki megmutatja, hogyan lehet varázsolni egy vízgömbbel.

Kristály Marci szintén aktív cserkész, így sokan ismerhetitek. Marci Bűvész comedy előadása után garantált a jókedv és a bulizhatnék! Elég, ha egy percre nem néztek oda, és máris ott terem a Scoutland színpadán! Gyertek, és lássatok csodát augusztus 17-én este! 😉

Csekkoljátok Marcit instagramon is 😉

19:00
Lóci játszik

A 2017-es NAGYSZÍNPAD verseny győztese

A Lóci Játszik zenekar története akkor kezdődött, amikor Csorba Lóci névadó frontember, a VAN című mozi filmzenéjével megalapozta a közönség és a szakma figyelmét, ezt követte a Ki Mit Tube és a Cseh Tamás Program elismerése. 2015-ben megjelentették a “Hadd legyek arról híres…” című lemezüket, sikeresen turnéztak a Margaret Islanddel közösen, 2016-ban fölényesen megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját.
A 2017-es év elég jól indult a zenekarnak, hiszen megnyerték a Fonogram “Év Felfedezettje” címet és a Szigetes Fesztiválok rangadóján, a NagySzínPadon is benne vannak a legjobb 8 között. Jelenleg épp nagyon boldogok 🙂
Habár viszonylag frissen alakult zenekarról van szó, már megjárták a Strandot, a Voltot, láthattátok őket Fishing on Orfűn és a Campus Fesztiválon is.

Idén nyáron elhozzuk Őket a Scoutland nagyszínpadára is!
Gyertek, hátha mégis jobban táncoltok, mint Ők! 😉

A zenekar tagjai:
Csorba Lóci – basszusgitár, ének
dr. Dobozy Ágoston – zongora
Fülöp Bence – gitár
Fábián Tibor – dob
Seress Bence – szaxofon
Rácz Dániel – trombita

(Forrás)

19:30
Táncház a Kalász bandával

A Kalász banda széki, szatmári, kalotaszegi és palatkai dallamokat fog húzni péntek este. A táncokat Peták Andris tanítja.

19:30 – széki

20:00 – a borkóstoló keretében éneklés a zenekarral

21:00 – kalotaszegi

22:00 – szatmári

22:30 – magyarpalatkai

 

A klasszikus értelemben vett zenekarok arányaiban manapság kisebbségbe kerültek. Amíg korábban sokszor egy zenekarral végig tudta zenélni az életét egy adott személy, addig ma már ezt sokszor nem tudja megtenni, mert a sokféle igény miatt, sokféle zenét (felállást) igényel a hallgató vagy a zenész. Ennek következménye, hogy sokszor a zenész rászorul, hogy akár több felállásban is szerepeljen. ,,Leginkább a Kalász Bandával tudom kifejezni a saját zenei ötleteimet.” – írja Kalász Máté. ,,Nem projektnek gondolom ezzel együtt ezt a csapatot. Legfontosabb célként a gondolat megfogalmazását és annak átadását jelöltem ki. Jelenleg ebben a zenekarban szereplő személyekkel tudom ezt leginkább véghez vinni, nem csak szakmailag, hanem emberileg és lelkileg is.”

A zenekar 2017 januárjában kezdte el működését. Ezen év májusában felvett ‘Dúzs 2017’ című lemezre való gyakorlás volt a banda első feladata. ,,Erről az időszakról csak annyit lehet mondani, hogy sok mindennel mentünk szembe a jelenkori normáknak. Máshonnan próbáltuk megközelíteni a zenét. A muzsika nyerseségét, mozgását, erős dinamikáját, szabadságát helyeztük előtérbe -ha népzenét lerágott csontként tálaljuk, azzal a népzenét csapjuk be-, ezen az úton indultunk, és ezen az úton is akarunk tovább menni. Szeretnénk a mély bugyrait minél jobban kiaknázni ennek a csodának, mindezt saját magunkra is fordítva, mert nem etikus a falusi zenészek pillanatait, érzelmeit lemásolni egy az egyben.”

20:00 - 21:00
Borkóstoló Tomcsányi Árpival

(Ha sokan lesztek, akkor 2 turnusban)

A borkóstolón 18 éven felüliek vehetnek részt!
A program ára: 2 000 Ft, amit a helyszínen kell kifizetni.

A borkóstolót Tomcsányi Árpád (szintén cserkész) tartja, aki 3 éve aktív Somlón, előtte a Filmművészeti Egyetemre járt. ,,Az első szüretem előtt, este még a youtube videókat néztem, pontosan mit és hogyan kell csinálni. Azóta elvégeztem egy iskolát, a felsőfokú sommelier képzést, dolgoztam pincészeteknél és szerelmese lettem a boroknak. Minél természetesebb utat szeretnék találni a szőlő műveléshez. Idén már csalánnal és zsurlóval is permetezünk. A következő 15 év munkája pedig, hogy igazán megismerjem és megértsem az ültetvényeinket, és a fajtáinkat. A parasztosodás útján menetelek előre büszkén, bátran, és nagyon élvezem. 🙂 ”

Kérünk, csak akkor jelentkezz, ha tényleg ott leszel, mert a jelentkezések alapján készül borászunk, Tomcsányi Árpád.
Köszönjük!

Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhettek. A program létszámkorlátos!

21:00
Táncház a Kalász bandával

A Kalász banda széki, szatmári, kalotaszegi és palatkai dallamokat fog húzni péntek este. A táncokat Peták Andris tanítja.

19:30 – széki

20:00 – a borkóstoló keretében éneklés a zenekarral

21:00 – kalotaszegi

22:00 – szatmári

22:30 – magyarpalatkai

 

A klasszikus értelemben vett zenekarok arányaiban manapság kisebbségbe kerültek. Amíg korábban sokszor egy zenekarral végig tudta zenélni az életét egy adott személy, addig ma már ezt sokszor nem tudja megtenni, mert a sokféle igény miatt, sokféle zenét (felállást) igényel a hallgató vagy a zenész. Ennek következménye, hogy sokszor a zenész rászorul, hogy akár több felállásban is szerepeljen. ,,Leginkább a Kalász Bandával tudom kifejezni a saját zenei ötleteimet.” – írja Kalász Máté. ,,Nem projektnek gondolom ezzel együtt ezt a csapatot. Legfontosabb célként a gondolat megfogalmazását és annak átadását jelöltem ki. Jelenleg ebben a zenekarban szereplő személyekkel tudom ezt leginkább véghez vinni, nem csak szakmailag, hanem emberileg és lelkileg is.”

A zenekar 2017 januárjában kezdte el működését. Ezen év májusában felvett ‘Dúzs 2017’ című lemezre való gyakorlás volt a banda első feladata. ,,Erről az időszakról csak annyit lehet mondani, hogy sok mindennel mentünk szembe a jelenkori normáknak. Máshonnan próbáltuk megközelíteni a zenét. A muzsika nyerseségét, mozgását, erős dinamikáját, szabadságát helyeztük előtérbe -ha népzenét lerágott csontként tálaljuk, azzal a népzenét csapjuk be-, ezen az úton indultunk, és ezen az úton is akarunk tovább menni. Szeretnénk a mély bugyrait minél jobban kiaknázni ennek a csodának, mindezt saját magunkra is fordítva, mert nem etikus a falusi zenészek pillanatait, érzelmeit lemásolni egy az egyben.”

21:10
Aurevoir

2015. márciusában indult útjára a zsámbéki fiatalokból álló Aurevoir. zenekar. Már a kezdetektől fogva koncepciózusan jelen volt zenéjükben a sokszínűség; többféle stílust érintenek, legnagyobb hatással azonban az angolszász beat-folk és a Kárpát-medence népzenéje volt rájuk.
A zenekar – fiatal volta ellenére – már számos turnén és nagyobb fellépésen van túl. Nem csupán országhatárokon belül koncerteznek: voltak Erdélyben és a Felvidéken, több európai nagyvárosban, mint Berlin vagy Prága, sőt eljutottak egészen Kínáig, ahol a shanghaji magyar pavilon megnyitóján játszottak. Első lemezük, az ethno-beat 2017. augusztusában jelent meg, amelyet egy teltházas koncert keretein belül mutattak be az Ellátóházban.
Az együttes 2017-ben bekerült a Hangfoglaló Program húsz kiválasztott induló zenekara közé, novemberben teltházas koncertet adott az Akvárium Klubban, idén januárban pedig az A38 Hajón. 2018-ban klubturnéra indulnak a Paddy and the Rats supportjaként, emellett azonban fontosnak tartják, hogy saját szervezésű koncerteken mutassák be új lemezük anyagát.

A zenekar tagjai
• Agócs Márton – ének, gitár, duda, ír buzuki
• Fejér Mihály – ének, gitár, mandolin
• Fejér Ágoston – billentyű, tangóharmonika
• Gelencsér Gábor – basszusgitár
• Orosz Kristóf – gitár
• Pestalits Ambrus – hegedű, brácsa, szaxofon
• Szabó Zsolt – viola da gamba
• Szűcs Viktor – ütős hangszerek

(Forrás)

22:00
Táncház a Kalász bandával

A Kalász banda széki, szatmári, kalotaszegi és palatkai dallamokat fog húzni péntek este. A táncokat Peták Andris tanítja.

19:30 – széki

20:00 – a borkóstoló keretében éneklés a zenekarral

21:00 – kalotaszegi

22:00 – szatmári

22:30 – magyarpalatkai

 

A klasszikus értelemben vett zenekarok arányaiban manapság kisebbségbe kerültek. Amíg korábban sokszor egy zenekarral végig tudta zenélni az életét egy adott személy, addig ma már ezt sokszor nem tudja megtenni, mert a sokféle igény miatt, sokféle zenét (felállást) igényel a hallgató vagy a zenész. Ennek következménye, hogy sokszor a zenész rászorul, hogy akár több felállásban is szerepeljen. ,,Leginkább a Kalász Bandával tudom kifejezni a saját zenei ötleteimet.” – írja Kalász Máté. ,,Nem projektnek gondolom ezzel együtt ezt a csapatot. Legfontosabb célként a gondolat megfogalmazását és annak átadását jelöltem ki. Jelenleg ebben a zenekarban szereplő személyekkel tudom ezt leginkább véghez vinni, nem csak szakmailag, hanem emberileg és lelkileg is.”

A zenekar 2017 januárjában kezdte el működését. Ezen év májusában felvett ‘Dúzs 2017’ című lemezre való gyakorlás volt a banda első feladata. ,,Erről az időszakról csak annyit lehet mondani, hogy sok mindennel mentünk szembe a jelenkori normáknak. Máshonnan próbáltuk megközelíteni a zenét. A muzsika nyerseségét, mozgását, erős dinamikáját, szabadságát helyeztük előtérbe -ha népzenét lerágott csontként tálaljuk, azzal a népzenét csapjuk be-, ezen az úton indultunk, és ezen az úton is akarunk tovább menni. Szeretnénk a mély bugyrait minél jobban kiaknázni ennek a csodának, mindezt saját magunkra is fordítva, mert nem etikus a falusi zenészek pillanatait, érzelmeit lemásolni egy az egyben.”

23:10
Fran Palermo

A Fran Palermo 2011-ben alakult meg Budapesten. A zenekar az indie folk, alternatív rock, barokk pop és “vagabond rock” műfajokban játszik. A 2010-es évek egyik legnépszerűbb együttesévé nőtték ki magukat.

A zenekar tagjai:
Henri Gonzalez – ének, gitár
Pintér Benedek – basszusgitár
Árvay Gábor – billentyűk
Ország Kornél – dobok
Dimitris Topuzidis – gitár, ének

(Forrás)

10:00 - 11:30
Cím nélkül / hajlék-kaland-játék

Tudod már, hol fogsz aludni ma este? És hogy hány fok lesz éjszaka? Hányszor eszel meleget egy héten? Mikor zuhanyoztál utoljára? Eszel kukából? Kértél már pénzt idegenektől? Tudod mi lesz veled fél év múlva?

Nem telik el úgy nap Magyarországon, hogy két-három ember ne veszítené el lakhatását. Ebből az élethelyzetből szinte csak emberfeletti erővel, nagy szerencsével és támogatók révén lehet kiemelkedni. A Mentőcsónak Egység és a STEREO Akt közös előadása egy interaktív színházi társasjáték, amely által a hajléktalan emberek életébe nyerünk bepillantást, játékosként megpróbálhatunk megélni, túlélni fél évet otthontalanul.

Az előadást négy szereplő játssza: két színész, egy hajléktalan aktivista és egy szociális munkás, aki szakértőként segít kiigazodni a sokak által alig ismert világban.

A felnőtt közönségnek és középiskolai diákoknak egyaránt játszott előadás egy helyzetjelentés saját társadalmunkról, amely egyfelől rávilágít a hajléktalanság mindannyiunkat érintő okaira, és megkérdőjelezi azokat a káros előítéleteket, amelyek azt állítják, hogy „annyit érsz, amennyi pénzed, van”, és „ha szegény vagy, magadra vess”.

10:30 - 19:00
Újraélesztés

Az EÜ szakággal kipróbálhatjátok hogyan kell(ene) újraéleszteni.
A programra a helyszínen tudtok kiscsoportokba feliratkozni.

11:00 - 12:30
Myself önismereti foglalkozás

A színes programok és koncertek közepette szívesen fordítanál egy kis időt önmagadra is?
Akkor Neked ajánljuk önismereti- és tréningcsoportjainkat! A másfél órás kiscsoportos foglalkozásokra a fiatal szakemberek önismereti és készségfejlesztő gyakorlatokkal, beszélgetésekkel készülnek. Őszinte, nyitott és elfogadó légkör vár, ahol végre Te leszel önmagad fókuszában!

Kiket várunk? Bárkit, aki nyitott önmagára és másokra. 😊
Kik vagyunk? Molnár Zita (pszichológus, család- és párterapeuta jelölt) és Durucz Péter (viselkedéselemző, személyközpontú tanácsadó)

A két téma, amiben a csoportokat tartják:
1. Kapcsolataink – Én, Te, Mi. Kik, mit, miért?

Akárhogyan is nézzük, kapcsolataink hálójában éljük az életünket, amelyből kivonulni nem lehet és talán nem is érdemes. Családunk, barátaink, párunk mind-mind fontos szereplői az életünknek, azonban ez a terep időnként konfliktusok, félreértések helyszíne lehet.
Nehezen megy az (egyen)súlyozás a barátok és a család között? Előfordul, hogy ugyanazokat a veszekedéseket futjátok le újra és újra a barátoddal/barátnőddel? Voltál már úgy, hogy nem értetted, a tesód vagy a barátod miért reagált egy adott módon? Kíváncsi vagy, hogyan lehetne másképp?
Neked szól ez a csoport, ha szívesen megismernéd a szeretnyelvedet és rátekintenél a kapcsolataidra, legyen az a szüleiddel, a legjobb barátoddal vagy akár az őrstársaddal való viszony.

2. Mindennapi konfliktusaink – A kérés és nemet mondás képessége.
Ismerős az érzés, amikor éppen az őrsi kirándulást szervezed két tétel megtanulása között, miközben a barátaid nyaggatnak, hogy délután menj velük a parkba? Majd a rajvezető/CSPK felhív és közli veled, hogy sajnálja, hogy csak most szól erről, de a holnapi próbáztatáson szükség van rád? Vagy mikor a vezetetted már a 8. programot mondja le, mert a kutyájának esküvője lesz, és egyszerűen nem tudod rávenni arra, hogy megbízhatóbban viselkedjen?
Gyere el a csoportra, ha úgy érzed nehezen tudsz nemet mondani, legyél akármennyire leterhelve is. Gyere el akkor is, ha úgy érzed, nem találtad még meg a legsikeresebb módját annak, hogy sértődések nélkül is lehessen a másiktól kérni.

A programra előzetes regisztráció alapján tudtok csatlakozni:

11:30 - 19:00
Pucolj ki! – szabadulószoba

Péntek, szombat, vasárnap

A helyszínen fel kell iratkozni a különböző időpontokra!

Jól sikerült a tegnapi házibuli, de vajon hová lett a kulcs? A szobában kell lennie, de hogy megtaláld, a káoszon úrrá kell lenni. A barátaiddal 50 percetek van kipucolni. Kipucolni a lakást. ÉS kipucolni a lakásból. Tegyetek mindent a megfelelő helyre, és egyúttal találjátok meg a kivezető ajtó kulcsát. Ha sikerül, közben még tanulhattok is a szelektív hulladékgyűjtésről és az újrahasznosításról.

A HuMuSz Szövetség egy izgalmas szabadulószobát állít majd fel a Scoutlanden, amin akár őrsileg is részt vehettek, vagy a fesztiválon megismert új barátokkal is jelentkezhettek ide.

(Forrás)

12:00 - 13:30
Fogantatás és az élet születés előtt

A Fiatalok az Élet Szolgálatában közösség programja

Ki az ember?
Mikor kezdődik az ember élete?
Mi zajlik a pocakban kilenc hónapon keresztül?

Közösen megnézünk egy filmet az ember fogantatásáról és méhen belüli fejlődéséről, majd beszélgetünk a résztvevőkkel az emberképről és az élet méltóságáról.

A FÉSZ sátrában folyamatosan bemutatjuk életünk első heteit, hónapjait. Együtt gondolkodhatunk ennek az időszaknak az örömeiről, nehézségeiről és a legkisebbek életének védelméről.

12:00 - 17:00
HuMuSz

A HuMuSz munkatársai a fesztivál egész ideje alatt lent lesznek.

Az idei fesztiválon nagy hangsúlyt fektetünk a szemléletformálásra is. Cserkészként fokozottan is felelősek vagyunk a környezetünkért, éppen ezért szerettünk volna olyan programokkal is készülni Nektek, amivel közelebb kerülhettek a tudatos környezetvédelemhez.

A Zöldövezet biztosítja nekünk végig a fesztiválon termelt hulladék környezetbarát kezelését. Van már tapasztalatuk fesztivál-zöldítésben, hiszen kinn voltak a Szigeten is! Ezúton is köszönjük nekik!

Gyertek, dolgozzunk együtt egy jobb világért! 😉

A HuMuSz honlapja itt érhető el.

12:00 - 13:30
Józanbabák

Hozz magaddal személyes történetet vagy kérdést, amit szívesen látnál a színpadon!

A bennünk lévő tehetség megismerése és megmutatása. A nézők álmait, ötleteit megjelenítő színházneve: Rögtönzések Színháza mint ÜVEGGYÖNGYJÁTÉK, playback színházi társulat.

13:00 - 14:30
Myself önismereti foglalkozás

A színes programok és koncertek közepette szívesen fordítanál egy kis időt önmagadra is?
Akkor Neked ajánljuk önismereti- és tréningcsoportjainkat! A másfél órás kiscsoportos foglalkozásokra a fiatal szakemberek önismereti és készségfejlesztő gyakorlatokkal, beszélgetésekkel készülnek. Őszinte, nyitott és elfogadó légkör vár, ahol végre Te leszel önmagad fókuszában!

Kiket várunk? Bárkit, aki nyitott önmagára és másokra. 😊
Kik vagyunk? Molnár Zita (pszichológus, család- és párterapeuta jelölt) és Durucz Péter (viselkedéselemző, személyközpontú tanácsadó)

A két téma, amiben a csoportokat tartják:
1. Kapcsolataink – Én, Te, Mi. Kik, mit, miért?

Akárhogyan is nézzük, kapcsolataink hálójában éljük az életünket, amelyből kivonulni nem lehet és talán nem is érdemes. Családunk, barátaink, párunk mind-mind fontos szereplői az életünknek, azonban ez a terep időnként konfliktusok, félreértések helyszíne lehet.
Nehezen megy az (egyen)súlyozás a barátok és a család között? Előfordul, hogy ugyanazokat a veszekedéseket futjátok le újra és újra a barátoddal/barátnőddel? Voltál már úgy, hogy nem értetted, a tesód vagy a barátod miért reagált egy adott módon? Kíváncsi vagy, hogyan lehetne másképp?
Neked szól ez a csoport, ha szívesen megismernéd a szeretnyelvedet és rátekintenél a kapcsolataidra, legyen az a szüleiddel, a legjobb barátoddal vagy akár az őrstársaddal való viszony.

2. Mindennapi konfliktusaink – A kérés és nemet mondás képessége.
Ismerős az érzés, amikor éppen az őrsi kirándulást szervezed két tétel megtanulása között, miközben a barátaid nyaggatnak, hogy délután menj velük a parkba? Majd a rajvezető/CSPK felhív és közli veled, hogy sajnálja, hogy csak most szól erről, de a holnapi próbáztatáson szükség van rád? Vagy mikor a vezetetted már a 8. programot mondja le, mert a kutyájának esküvője lesz, és egyszerűen nem tudod rávenni arra, hogy megbízhatóbban viselkedjen?
Gyere el a csoportra, ha úgy érzed nehezen tudsz nemet mondani, legyél akármennyire leterhelve is. Gyere el akkor is, ha úgy érzed, nem találtad még meg a legsikeresebb módját annak, hogy sértődések nélkül is lehessen a másiktól kérni.

A programra előzetes regisztráció alapján tudtok csatlakozni:

13:30 - 15:00
Úton a nulla hulladék felé workshop

A hulladékcsökkentés elméletben jól hangzik, de hogyan lehet ezt a gyakorlatban megvalósítani? Erre
szeretnénk választ adni a workshop során.
Az alábbi témaköröket fogjuk érinteni:
– Nulla Hulladékosok 10 pontja,
– csomagolóanyagok,
– tapasztalatcsere a résztvevők bevonásával.

Célunk, hogy kialakuljon egy olyan közösség, ahol nulla hulladékos jó gyakorlatokat lehet megosztani
egymással. Hiszen együtt könnyebb, és ezzel sok időt és energiát lehet spórolni! A workshop során
bemutatásra kerülnek népszerű kiállításaink: a Fölösleges Áruk Fóruma és a Redesign Kiállítás egyes
elemei.
Ha még nem vágtál bele, azért, ha már profi szinten nyomod, akkor azért gyere el augusztus 25-én 10.00
órakor kezdődő workshopunkra ahol izgalmas eszmecserék mellett frissítőkkel is várunk!
Az esemény regisztrációköteles  a helyszínen a korlátozott létszám miatt! Csak így tudjuk biztosítani a megfelelő szintű interaktivitást.

13:45 - 15:15
Józanbabák

Hozz magaddal személyes történetet vagy kérdést, amit szívesen látnál a színpadon!

A bennünk lévő tehetség megismerése és megmutatása. A nézők álmait, ötleteit megjelenítő színházneve: Rögtönzések Színháza mint ÜVEGGYÖNGYJÁTÉK, playback színházi társulat.

14:00
Jam színpad

Napközben

Szereted a jó zenét? Netán te magad is jó zenét játszol? Érzel magadban annyi bátorságot, hogy ezt megmutasd a világnak is?

Akkor a Scoutland jam színpadot neked találták ki! Ha szeretnél a délutáni pihi alatt egy kis jó hangulatot teremteni a megfáradt fesztiválozóknak a chill zone-ban, gyere és játssz a jam sarokban! Egy szál gitárral, bandástul, énekelve vagy füttyszóval, ahogy tetszik!
Ehhez nem kell mást tenned, csak jelentkezz az info@scoutland.hu emailcímen! Írd meg Nekünk pár sorban, miért szeretsz zenélni és milyen típusú zenét hoznál, valamint csatolj egy fotót vagy kis bemutatkozó videót magadról/ zenekarodról. Értékeljük a kreativitást, úgyhogy nem kell visszafogni magatokat ilyen téren! 😉
Pár napon belül felvesszük veletek a kapcsolatot, és írunk a részletekről!

15:00 - 16:30
A szerelem kémiája

Mit érzünk, amikor szerelmesek vagyunk? Ez nem túl nehéz kérdés 🙂 … De mikor és miért érezzük azt? És mikor és miért nem? És meddig? És még milliónyi kérdés, amire …nincs válasz? Van, de nagyon bonyolult?

A szerelem, szexualitás, házasság, hűség-hűtlenség, boldogság-boldogtalanság mögött bármilyen hihetetlen akár, de molekulák állnak. Molekulák háborúznak az uralomért – fölöttünk. Mit tehetünk egy ilyen molekulárisan vezérelt belső háborúban, hogy jó döntéseket hozzunk? Mi számít egyáltalán döntésnek? Miért nehéz dönteni? Mikor kell dönteni?
A témával kapcsolatos kérdésekre VANNAK válaszok. Jól nyomon követhető, egyszerű és csodálatos válaszok. Bennünk. A kémiánkban.

Ezekről a válaszokról több mint 10 éve tart rendszeresen előadást Dr. Gloviczki Eszter orvos, öt gyermek édesanyja.
Érthetően, humorosan, tanulságosan.

15:00 - 16:30
Myself önismereti foglalkozás

A színes programok és koncertek közepette szívesen fordítanál egy kis időt önmagadra is?
Akkor Neked ajánljuk önismereti- és tréningcsoportjainkat! A másfél órás kiscsoportos foglalkozásokra a fiatal szakemberek önismereti és készségfejlesztő gyakorlatokkal, beszélgetésekkel készülnek. Őszinte, nyitott és elfogadó légkör vár, ahol végre Te leszel önmagad fókuszában!

Kiket várunk? Bárkit, aki nyitott önmagára és másokra. 😊
Kik vagyunk? Molnár Zita (pszichológus, család- és párterapeuta jelölt) és Durucz Péter (viselkedéselemző, személyközpontú tanácsadó)

A két téma, amiben a csoportokat tartják:
1. Kapcsolataink – Én, Te, Mi. Kik, mit, miért?

Akárhogyan is nézzük, kapcsolataink hálójában éljük az életünket, amelyből kivonulni nem lehet és talán nem is érdemes. Családunk, barátaink, párunk mind-mind fontos szereplői az életünknek, azonban ez a terep időnként konfliktusok, félreértések helyszíne lehet.
Nehezen megy az (egyen)súlyozás a barátok és a család között? Előfordul, hogy ugyanazokat a veszekedéseket futjátok le újra és újra a barátoddal/barátnőddel? Voltál már úgy, hogy nem értetted, a tesód vagy a barátod miért reagált egy adott módon? Kíváncsi vagy, hogyan lehetne másképp?
Neked szól ez a csoport, ha szívesen megismernéd a szeretnyelvedet és rátekintenél a kapcsolataidra, legyen az a szüleiddel, a legjobb barátoddal vagy akár az őrstársaddal való viszony.

2. Mindennapi konfliktusaink – A kérés és nemet mondás képessége.
Ismerős az érzés, amikor éppen az őrsi kirándulást szervezed két tétel megtanulása között, miközben a barátaid nyaggatnak, hogy délután menj velük a parkba? Majd a rajvezető/CSPK felhív és közli veled, hogy sajnálja, hogy csak most szól erről, de a holnapi próbáztatáson szükség van rád? Vagy mikor a vezetetted már a 8. programot mondja le, mert a kutyájának esküvője lesz, és egyszerűen nem tudod rávenni arra, hogy megbízhatóbban viselkedjen?
Gyere el a csoportra, ha úgy érzed nehezen tudsz nemet mondani, legyél akármennyire leterhelve is. Gyere el akkor is, ha úgy érzed, nem találtad még meg a legsikeresebb módját annak, hogy sértődések nélkül is lehessen a másiktól kérni.

A programra előzetes regisztráció alapján tudtok csatlakozni:

17:00 - 18:30
,,Örökké szeretni fogsz?” – Állandóság, változások, elvárások és megjelenítésük a párkapcsolatban (Dr. Kozma-Vízkeleti Dániel)

Mindennapi működéseink, mintáink, a minket körülvevők.
Ezekkel a témákkal tudat alatt vagy tudatosan mindenki foglalkozik, küzd, együtt él.

Dr. Kozma-Vízkeleti Dániel lendületesen, érthetően, humorosan beszél ezekről – az olykor nem könnyű – témákról. A fesztiválon a család és párkapcsolat kérdéseivel foglalkozik majd.
Nem bánjátok meg, ha eljöttök! 😉

A pszichológus és pszichoterapeuta stílusát az alábbi kép is jól tükrözi, amellyel előadását kezdte a lentebbi videóban.

Egy kis ízelítő előadónk stílusából és a témából.

18:30
Thunderbird

Ha már Scoutland, akkor semmiképpen nem maradhatott ki a fellépők listájából a Thunderbird zenekar, ahol ketten is cserkészek. Gimis koruk óta zenélnek együtt, és már több népszerű budapesti helyen hallhattátok őket játszani. Ha esetleg eddig nem voltak ismerősek, itt a remek lehetőség, hogy élőben halljátok őket!
Gyertek, tegyük emlékezetessé ezt az emlék nélküli éjjelt! 😉
Hallgassátok meg a számukat!

A zenekar tagjai:
Taigiszer Márton – ének, gitár
Tóth Márk – gitár
Tirczka Sebestyén – dob
Bató Mihály – basszusgitár

20:30
Kelemen kabátban

A Kelemen Kabátban zenekari felállása 2013-ban debütált. Azóta a csapat a hazai klubok és fesztiválok megkerülhetetlen szereplőjévé vált vált. A Kelemen Kabátban sikerének titka a karakteres dalszövegek és a sokszínű, professzionális zenei hangzásvilág ötvözetében rejlik.

A zenekar tagjai:
Horváth Boldi – szerző, ének, repp
Horváth Gáspár – (JumoDaddy) – szerző, zenei producer
M-Papa – szerző, repp
Kiszin Miklós – basszusgitár
Gajdacsi Gábor – gitár
Nagy Róbert – billentyű
Szabó Tamás – dob

(Forrás)

22:25
Brains

A Brains Magyarország legsikeresebb elektronikus zenét játszó koncertzenekara: a rendkívül sikeres nagyszínpados fesztiválfellépések és az országszerte teltházas klubkoncertjeik mellett 2012/13 telén négy hónap alatt kétszer töltötték meg rajongóikkal a patináns nevű Petőfi Csarnok nagytermét.
Ám a csapat története mégsem tekinthető hagyományos sikersztorinak: a banda számtalan tagcserén és stílusváltáson esett át 1994-es alakulása óta. 2012 tavaszán a szakma Fonogram-díjra jelölte a Refresh the style-t “a legjobb hazai elektronikuszenei album” kategóriájában.

A zenekar tagjai:
Varga Norbert / prog, guitar
Endrei David / bass
Vörösmarti Viktor / drums
Lukács Levi / Keyboards
Kéri András aka Mc Columbo / vocals

(Forrás)

11:00 - 19:00
Készíts selfiet!

Nincsen fesztivál selfiek nélkül.
Persze, mi sem egyszerűbb ennél. A saját telefon használatán túl viszont vicces kellékekkel és egy remek berendezéssel szeretnénk segíteni, hogy igazán szuper képek készüljenek.
Emellett pedig lehetőséged nyílik arra is, hogy kézzel fogható képpel örökítsd meg a Scoutland hangulatot. A fotót pedig otthon/munkahelyen/csapatotthonban is kiteheted majd.
Az élmények megörökítésében többek között a Selfiemat fog segíteni.

Mi a Selfiemat?
Egy, a magyar piacon egyedülálló masina, ami garantáltan feldob minden rendezvényt! Egy modern selfiegép, amely a fotóautomatákhoz hasonlóan működik, csak sokkal szebb, és a képekkel utána nem kell intézkedni menni.

Miután lefotóztad magad, a képet kinyomtathatod, elküldheted magadnak MMS-ben vagy e-mailban. A Selfiemat kezelőfelületén beléphetsz a saját Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, vagy bármilyen más közösségi oldalon levő profilodra, és azonnal megoszthatod a képet.

(Forrás)
További információk a honlapjukon.

11:00 - 17:00
777blog.hu

2016. április 4-én elindult a 777blog.hu hír – és blogoldal: egy olyan honlap, amelyre jellemző az, ami az oldal szerkesztőire és a szerzőire is: vidám, de amikor szükség van rá komoly, optimista, az életre nyitott, de mindenekelőtt keresztény. Egy blog, amely hívőknek és nem hívőknek egyaránt szól.

A 777 szerkesztői és szerzői a keresztény történelmi egyházakhoz tartoznak: többségük római katolikus, de van közöttünk református és evangélikus is. Céljuk az volt, hogy létrehozzanak egy olyan oldalt, amely korábban még Magyarországon nem volt: a keresztény értékek mellett elköteleződve híreket közölnek, interjúkat készítenek, blogolnak, zenét ajánlanak, programlehetőségeket mutatnak be.

Két nagy pillérük a hírek – amelyek kerülik a napi politikát, de nem apolitikusak, – valamint a blogok, amelyekben szerzőik írják le véleményeiket, avatják be az oldal olvasóit életükbe. Vannak közöttük egyházi és világi személyek is, különböző korosztályból, de nagyon hasonló értékrenddel. Facebook oldalukon napi bátorításokat, igéket, szép és érdekes képeket és rövid gondolatokat is közzétesznek.

(Forrás)

11:30 - 13:00
A tangó modell: férfi és nő igaz szövetsége & Apák szerepe a családtervezéstől a mama-hotel megelőzéséig

Léder László pszichológus, tréner, tanácsadó, aki az Apa Akadémiát is vezeti. Szerinte az egészséges fejlődésnek fontos alapja az apa jelenléte a családban.

Az általa felajánlott témák közül az igényfelmérés holtversenyben álló két témáját gyúrja össze: A tangó modell: férfi és nő igaz szövetsége & Apák szerepe a családtervezéstől a mama-hotel megelőzéséig.

11:30 - 17:00
Pucolj ki! – szabadulószoba

Péntek, szombat, vasárnap

A helyszínen fel kell iratkozni a különböző időpontokra!

Jól sikerült a tegnapi házibuli, de vajon hová lett a kulcs? A szobában kell lennie, de hogy megtaláld, a káoszon úrrá kell lenni. A barátaiddal 50 percetek van kipucolni. Kipucolni a lakást. ÉS kipucolni a lakásból. Tegyetek mindent a megfelelő helyre, és egyúttal találjátok meg a kivezető ajtó kulcsát. Ha sikerül, közben még tanulhattok is a szelektív hulladékgyűjtésről és az újrahasznosításról.

A HuMuSz Szövetség egy izgalmas szabadulószobát állít majd fel a Scoutlanden, amin akár őrsileg is részt vehettek, vagy a fesztiválon megismert új barátokkal is jelentkezhettek ide.

(Forrás)

11:30
Íjvadász

Vasárnap 11:30, 12:30, 13:30, 14:30

Íjvadászat – küzdő csapatsport tiszta erőből

A legkörnyezetbarátabb lövöldözős játék, hiszen nem termel hulladékot, nem fogyaszt energiát, csak a te erőd szükséges hozzá!
Éld át az íjászatot modern és biztonságos környezetben!
Itt minden lövés számít! Feszíts vagy veszíts!

(Forrás)
A honlapjukat itt találhatjátok.

12:00 - 17:00
HuMuSz

A HuMuSz munkatársai a fesztivál egész ideje alatt lent lesznek.

Az idei fesztiválon nagy hangsúlyt fektetünk a szemléletformálásra is. Cserkészként fokozottan is felelősek vagyunk a környezetünkért, éppen ezért szerettünk volna olyan programokkal is készülni Nektek, amivel közelebb kerülhettek a tudatos környezetvédelemhez.

A Zöldövezet biztosítja nekünk végig a fesztiválon termelt hulladék környezetbarát kezelését. Van már tapasztalatuk fesztivál-zöldítésben, hiszen kinn voltak a Szigeten is! Ezúton is köszönjük nekik!

Gyertek, dolgozzunk együtt egy jobb világért! 😉

A HuMuSz honlapja itt érhető el.

12:00
Pure

Közösség-Lelkiség-Személyiségfejlesztés-Élmény ezek az alapjai a Pure szemléletnek.

Hisznek abban, hogy felnőhet egy olyan generáció, amelyben a fiatalok
– jövőképe reményteli
– élő és személyes Istenkapcsolattal rendelkeznek
– szembe mernek nézni az élet kihívásaival
– felismerik értékeiket és kifejezésre is juttatják azokat
– látják gyengeségeiket és ezeket lehetőségként kezelik
– képesek önálló, megalapozott döntések meghozatalára és az elköteleződésre
– az öröm és az élmény mindennapjaik része
– hisznek a közösség megtartó erejében és aktív részesei annak
– bizalommal és lendülettel építik a jövő társadalmát.

Ezekről mesélnek nekünk a Scoutland 3. napján.

(Forrás)


Honlapjukat itt tekintheted meg.

12:30
Íjvadász

Vasárnap 11:30, 12:30, 13:30, 14:30

Íjvadászat – küzdő csapatsport tiszta erőből

A legkörnyezetbarátabb lövöldözős játék, hiszen nem termel hulladékot, nem fogyaszt energiát, csak a te erőd szükséges hozzá!
Éld át az íjászatot modern és biztonságos környezetben!
Itt minden lövés számít! Feszíts vagy veszíts!

(Forrás)
A honlapjukat itt találhatjátok.

13:30 - 15:00
Családi összhangzattan
Családi összhangzattan avagy Egyedül nem megy…
 
Beszéljünk a családi munkamegosztásról! Mi az a mérleghinta karrier? Láthatatlan munka? – Hol van? Modern apaság és anyaság – tényleg más, mint a szüleinknél? Munka és/vagy karrier – van egyensúly, vagy harmónia?
Ujvári Enikő, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom munka-magánélet és családbarát vállalatokkal foglalkozó Balansz Programjának vezetője, HR szakember, két gyermekes családanya, sok éves tapasztalatát osztja meg az érdeklődőkkel. Tanulságos életutak – egyéni jó gyakorlatok kerülnek terítékre. 
Hasonló témában itt egy beszélgetés:

13:30
Íjvadász

Vasárnap 11:30, 12:30, 13:30, 14:30

Íjvadászat – küzdő csapatsport tiszta erőből

A legkörnyezetbarátabb lövöldözős játék, hiszen nem termel hulladékot, nem fogyaszt energiát, csak a te erőd szükséges hozzá!
Éld át az íjászatot modern és biztonságos környezetben!
Itt minden lövés számít! Feszíts vagy veszíts!

(Forrás)
A honlapjukat itt találhatjátok.

14:00
Jam színpad

Napközben

Szereted a jó zenét? Netán te magad is jó zenét játszol? Érzel magadban annyi bátorságot, hogy ezt megmutasd a világnak is?

Akkor a Scoutland jam színpadot neked találták ki! Ha szeretnél a délutáni pihi alatt egy kis jó hangulatot teremteni a megfáradt fesztiválozóknak a chill zone-ban, gyere és játssz a jam sarokban! Egy szál gitárral, bandástul, énekelve vagy füttyszóval, ahogy tetszik!
Ehhez nem kell mást tenned, csak jelentkezz az info@scoutland.hu emailcímen! Írd meg Nekünk pár sorban, miért szeretsz zenélni és milyen típusú zenét hoznál, valamint csatolj egy fotót vagy kis bemutatkozó videót magadról/ zenekarodról. Értékeljük a kreativitást, úgyhogy nem kell visszafogni magatokat ilyen téren! 😉
Pár napon belül felvesszük veletek a kapcsolatot, és írunk a részletekről!

14:00 - 15:30
Hit és élet egybefonódása – kerekasztal beszélgetés

Hogyan is jelenik meg a hétköznapjainkban Isten? Milyen szertartásaink vannak? Hol van jelen Isten? Mi az, ami egyéni és mi közösségi feladat, lehetőség, szolgálat? Merre tartanak ma a fiatalok? Hogyan lehetnek vonzóak, dinamikusak és sugárzóak a keresztények, a keresztény közösségek? Kiket kell igazán megszólítani ma a világban? Hogy vagyunk Istennel?

Bedekovics Péter, Dr. Csépányi GáborHodász András és Mártí Zoltán válaszaiból ezekre és hasonló kérdésekre kaphatunk válaszokat. Mind a négyen ismertek, népszerűek (a szó nemes értelmében) és hitelesek a környezetükben, a keresztény körökben.

14:30
Íjvadász

Vasárnap 11:30, 12:30, 13:30, 14:30

Íjvadászat – küzdő csapatsport tiszta erőből

A legkörnyezetbarátabb lövöldözős játék, hiszen nem termel hulladékot, nem fogyaszt energiát, csak a te erőd szükséges hozzá!
Éld át az íjászatot modern és biztonságos környezetben!
Itt minden lövés számít! Feszíts vagy veszíts!

(Forrás)
A honlapjukat itt találhatjátok.

15:30 - 17:00
Hulladékmentes utazás

Vasárnap 15:30-17:00

Hogyan szerezz becsekkolások helyett élményeket? Hogyan légy egyszerű turista helyett felelős utazó?

 

Kocsis Dóri és Németh Edvárd eddig 50 országot járt be. Hátizsákos utazók, akik pár évvel ezelőtt gondoltak egyet, és az esküvőjük után egy évre nyakukba vették a világot. Csodálatos helyek és kalandos történeteik mellett elmesélik azt is, hogy a világban szerzett tapasztalataik hogyan változtatták meg gyökeresen életmódjukat: azóta ugyanis nemcsak a tudatos utazásra, hanem a hulladékmentességre is törekszenek, és ennek megvalósítására konkrét tippeket is kaphatunk tőlük. Természetesen bármilyen kérdést feltehettek nekik. Akár azt is, hogyan nem mentek egymás agyára világkörüli útjuk során, ahol a 347 nap szinte minden órájában össze voltak zárva.

https://talpalatnyitortenetek.hu/

15:30 - 17:00
Ébresztő X, Y, Z generáció! – beszélgetés Molnár Áron színésszel

,,Higgy abban, hogy a tudás amivel felvértezted magad
A gyűlölet fölött fölényes győzelmet arathat.”

 

Molnár Áron 2010-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 2013-ban Junior Prima díjat kapott. Mostanában A mi kis falunk c. tévés sorozatból lehet ismerős többek számára, illetve a noÁr produkció rap számaival meghatározó szerepet tölt be a köztudatban.

Az első dalában a migráció, a másodikban az oktatás problémáiról beszélt, új videoklipje pedig a Fogjunk össze! címet kapta, amelyben több színész kollégája mellett közreműködött Mohamed Fatima énekesnő is.

Áron célja, hogy elgondolkodtassa az embereket, különösen a fiatalokat. Célja, hogy közös gondolkodásra, párbeszédre és együttérzésre késztessen mindenkit.

 

Áron nagyon nyitott a beszélgetésekre, hiszen ezek által is közelebb kerül céljához és az emberekhez. Nagy örömünkre szolgál, hogy elfogadta a mi meghívásunkat is és egy beszélgetés keretében közelebbről megismerkedhetünk vele.

 

,,Fogjunk össze együtt most már a gyűlölködés ellen!
Kell a bátorság, a tudás, a tettek, és a jellem.
Izzon most a szív, lélek és szikrázzon szellem,
Szabad, tiszta hangunk, egy országon át zengjen!“

17:30
Szentmise és Istentisztelet

A fesztivál utolsó napja vasárnapra esik. Aznap szentmisét és istentiszteletet is tartunk majd. Mindkét vendégünkről elmondhatjuk: közvetlenek, megnyerőek, hitelesek.

A szentmisét Fábry Kornél atya celebrálja. Kornél atya decemberben a második alkalommal megrendezésre kerülő cserkész rorátén is velünk volt.
Minden korosztálynak értékes gondolatokat ad, és szeret a fiatalok közt lenni. Jelenleg az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának főtitkára. Számos teendője mellett eljön hozzánk is nyáron.

Szeretettel várjuk Bedekovics Péter cserkésztestvérünket is, aki az istentiszteletet tartja nekünk majd augusztus 19-én.
BePe őrsvezetőként, csapatparancsnokként, vk-s kiképzőként, kerületi vezetőtisztként sokat tett a magyar cserkészetért, így biztosak lehetünk benne, hogy igazán ismeri a hátteret, ahonnan a fesztivál résztvevői érkeznek.
Bucsa, Debrecen, Csenger, Fetcham, Edinburgh és Melbourne után 2017-től Budán szolgál. Nyáron pedig a Scouatlanden is.

A szentmisén a zenei szolgálatot az Itt vagyok végre cserkészekből álló formáció biztosítja.

18:30
Montego

A formáció már jó pár éve zenél együtt, de így, Montego együttesként most debütálnak a Scoutland nagyszínpadán augusztus 19-én! Rengeteg új dallal készülnek, mi már nagyon izgatottan várjuk! Hát ti?

19:00
Moldvai táncház a Jászok együttessel

Szeretsz néptáncolni vagy épp itt lenne az ideje, hogy kipróbáld?
A moldvai táncok könnyen elsajátítható közösségi táncok, amelynek táncolása közben garantált a jó hangulat! 🙂
A zenét a Jászok együttes szolgáltatja, akik 2016-ban a lengyelországi Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón is zenéltek.

20:15
Blahalouisiana

A Blahalouisiana 2012 nyarán alakult a nagykiadós Jacked legénységéből, egy gyönyörű hangú énekesnővel, Schoblocher Barbarával kiegészülve. A zenekar első single-je, a ‘The Wanderer’ három héten keresztül őrizte helyét az MR2 top 30-as listájának dobogóján, de a csapat életében az áttörést
„Ahol összeér” című számuk – és az ahhoz készült merész klip – hozta meg 2015 tavaszán (a klip ma 1 millió megtekintésnél jár). Az elmúlt 5 évben meghódították az összes kis- és nagy hazai klubot (egyebek mellett a Kobuci Kert, az A38 Hajó és az Akvárium Klub visszatérő fellépői) és fesztivált, a jubileumi 10. Fishing on Orfű fesztiválon harmadik alkalommal álltak a nagyszínpadon, de a Sziget, Campus, VOLT, EFOTT, Fezen és Strand fesztiválok fellépőinek sorában is kiemelt helyük van. A zenekar nem csak határon innen, külföldön is szerencsét próbált: koncerteztek már Erdélyben, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, de a Tallin Music Week-en és Hágában is bemutatkoztak.
A Blahalouisiana tavaly megjelent első nagylemeze után 2017 október közepén új, 10 számos koronggal jelentkezett „Alagutak, fények, nagymamád jegenyéi” címmel, amelyen helyet kapott a Petőfi Rádió TOP 40-es slágerlistáját hetekig uraló „Túl távol, elég közel” és a legújabb klipes dal, a „Ha élni felejtek” is. A november 3-i teltházas A38-as lemezbemutató után a következő mérföldkő a 2018.január 16-i, szintén teltházas Müpa-s koncert volt, ahol a zenekar slágerei szimfonikus hangszerelésben szólaltak meg. 2018 elején a Blahalouisiana az új lemezt mutatja be országszerte az „Alagutak, fények” turné keretein belül.

A zenekar tagjai:
Schoblocher Barbara-vocals
Juhász Ádám-drums
Jancsó Gábor-bass
Pénzes Máté-keyboards
Mózner László-guitar
Szajkó András-guitar

(Forrás)

Hallgassátok meg legújabb dalukat:

22:30
Mary Popkids

A Nagy-szín-pad verseny győzteseként megjárták a legnagyobb hazai fesztiválok nagyszínpadjait, a Punnany Massiffal közösen készített Mosoly című dalukat pedig nagyon hosszú ideig nem lehetett kirobbantani a slágerlistákról. A soult és a popot az elektronikus zenével vegyítő zenekar jelenleg megkerülhetetlen, a nyolctagú formáció a siker ellenére mégis Magyarország egyik legközvetlenebb és legkedvelhetőbb zenekara. Az élőben hatalmas energiákat felszabadító Mary Popkids a Mosoly mellett olyan slágereket tudhat magáénak, mint a Runaway vagy a Nightdrive, amelyek szintén biztosan felcsendülnek az este folyamán.

(Forrás)

Select date to see events.