Fesztiválról

Ez a fesztivál Nektek és Értetek van!
Gyertek el a nyár legnagyobb, legjobb és leglegleg közös cserkész bulijára! Találkozzatok a gyakran és rég nem látott barátokkal, ismerjetek meg új arcokat, süttessétek a hasatokat a napon a sok tábor után, bővítsétek az ismereteiteket és táncoljátok ki magatokat az esti koncerteken! A Scoutland Rátok vár!
De mi is a Scoutland? Egy cserkész kultúrális fesztivál, amelynek keretében napközben párhuzamosan futó programokon lehet részt venni, este pedig koncert, táncos mulatságok várják majd a cserkészeket. A programokról részletesebben itt lehet olvasni.

Céljainkat az alábbiakban határozuk meg

Felelősség Felelősség magunkért, másokért és a környezetünkért – fesztiválozás a 10 cserkésztörvénnyel és kevesebb szeméttel.

Empátia Kisebb csoportokban a környéken élő rászorultak segítése, a cserkésztörvény 2. és 3. pontjának gyakorlatba ültetetése a program keretében (is).

Szórakozás Koncertek, színdarab, tánc, stand up comedy, sport, játékok, beszelgetések, jófej emberek – minden adott a szórakozáshoz.

Töltődés Sok kötött tábor és rengeteg nyári program utan jóleső érzés kiereszteni a gőzt, együtt zárni a nyarat, és lelkesedést gyűjteni a következő évre.

Ismeretszerzès Közismert és kevésbé ismert (szak)emberek előadásai és beszélgetései által sokféle témában lehet ismeretre szert tenni.

Változás Változás, ami megtörténhet bennünk a találkozások, a programok alatt és azáltal, hogy létrehozunk, megélünk egy ilyen fesztivált, amely más, mint amit eddig megszokhattunk, és ami miatt maga a szó is negatívvá vált. Egy értékteremtő, közös cél: a fiatalokat megtanítva ,,okosan”, mértékkel szórakozni.

Áthidalás Áthidalása nemcsak a csapatok közti űrnek, hanem az országhatároknak is. Egy hely, ahol együtt bulizhat minden magyar cserkész.

Lehetőség Együtt lenni, beszélgetni, közös élményeket szerezni azokkal a cserkészekkel, akikkel régen, esetleg csak ritkán találkozunk vagy a barátainkkal, akiket a cserkészet által kaptunk.

A fesztiválra 16 éven felüli fiatalokat várunk: 16-18 év közötti vagy? A programra egy cserkész, a fesztiválon jelen levő felelősségvállaló megnevezésével vehetsz részt. Nem vagy cserkész? Minden Scoutlander cserkész hozhat magával egy nem cserkész ismerőst/barátot/társat/rokont. A részvétel az EFOP-nak köszönhetően ingyenes, de regisztrációhoz kötött!!!